Põhi:

100 gr võid

2½ dl nisujahu

1 sl suhkrut

2 sl vett

 Täidis:

3 – 4 õuna

2dl pohli

1dl fariinsuhkrut

2tl kartulijahu

 

Valmistamine:

1. Haki või jahu ja suhkruga segamini, kisa vesi ja sega kiirelt taignaks. Pane pooleks tunniks külma.

2. Suru ¾ taignast 24 cm  läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele;

3. Koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks, lao põhjale. Puista peale pohlad. Raputa üle fariinsuhkru ja kartulijahu

seguga.

4. Järelejäänud tainast veereta peened vorstikesed ja kata täidis tainaribadega. Küpseta ahjus 200º C juures 30 minutit.

5. Serveeri ahjusoojalt koos külma vaniljejäätisega.

 

Autor admin / Kommenteerimine on hetkel suletud / Postitatud rubriiki Kokandus /