Maasikad sidrunikreemiga

 

500 g maasikaid

200 g Cantucci-mandliküpsiseid

50 g muscovadosuhkrut

250 g mascarpone juustu

2 dl vahukoort

 

Sidrunikreem:

3 sidrunit

1/2 sidruni koor

150 g void

3 kananmunaa

250 g suhkrut

2 želatiinilehte

Pressi välja sidrunimahl, riivi juure ½ sidruni koor, lisa 2/3 suhkrust ja pane kastrulisse ning kuumuta. Leota zelatiin, pigista kuivaks ja sega kuuma segu hulka. Vahusta kanamunad 1/3 suhkruga. Lisa vähehaaval peenikese nirena vahustatud munasegu. Kuumuta pidevalt segades umbes 70 kraadini. Oluline, et segusse ei tekiks tükke. Kurna läbi tiheda sõela teise suuremasse nõusse ja jahuta sega juurde vahustatud mascarpone ja vahukoor. Laomandli küpsised, maasikas, kreem kihiti läbipaistvatesse plasttopsidesse ja kaunista muscavadosuhkruga.

 

 

Autor admin / Kommenteerimine on hetkel suletud / Postitatud rubriiki Kokandus /